Edisone89, jak Ty to robisz, że Ci tyle w trasie pali? :shock: część TDI mniej pali w mieście :shock:
Zaślepka spryskiwacza reflektora - przekrzywiona
Zwiń
X
-
Zaślepka spryskiwacza reflektora - przekrzywiona
Mili koledzy, mam do Was pytanie. Od jakiegoś czasu w mojej OCT II zaślepka sprysku prawego reflektora jest przekrzywiona.
Spryskiwacz działa, zaślepka przylega do zderzaka tak jak powinna ale nie wygląda to najlepiej. Jakiś pomysł w czym może być problem?
Zaślepka jest założona właściwie, wygląda na to jakby sprysk był krzywo przykrecony albo może trzyma się na jedym mocowniu i lekko się przekrecił? Jakiś pomysł?
Zaznaczam, że jest to dość popularne w OCT II - widziałem wiele egzemlarzy, gdzie zaślepka była przekrzywiona.
Link do zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4c8346fae.html
Z góry dziękuję za Wasze sugestie i pozdrawiam,
-
-
hsw, te zaślepki mają to do siebi że lubią czasem ginąć
albo z czyjąś pomocą albo samoistnie :wink:
może nieco lodu/śniegu spowodowało przekrzywienie się?
zaślepki są na wcisk- czasem warto sprawdzić mocowaniaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hswnaprawa wymaga zakupu jakiś elementówprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
W sobotę poświęciłem 2h w kanale, żeby powalczyć z przekrzywionym spryskiem.
Po wyjęciu lampy i odkręceniu wszystkich osłon od spodu auta dostęp do sprysku jest
fatalny. Witać mocowanie sprysku na dwie śruby, obie są na swoim miejscy. Dalsze
prace będę prowadził po demontażu zderzaka, ale jak widzę, że jest nie ruszany to nie
za bardzo mam chęć go zdzierać z auta, może jak zrobi się cieplej....
Komentarz
-
Komentarz